Specifičnosti i prirodne ljepote BiH
8

Fotografije Adnana Bubala oduševile talijansku publiku

Piše: A. Dž.
Fotografije iz kolekcije "Pejzaži i ljudi" (Foto: Adnan Bubalo)
"Pejzaži i ljudi" naziv je prve samostalne izložbe bh. fotografa Adnana Bubala, koja je od 4. do 17. oktobra bila postavljena u Biblioteci Guglielmo Marconi u Rimu.

Bubalo se iz Italije vratio pun pozitivnih utisaka. Kako kaže za portal Klix.ba, izložba je izazvala veliku pažnju talijanske javnosti. Sve je bilo organizirano na vrhunskom nivou.

"Zvaničnom otvorenju prisustvovao je i ambasador BiH u Italiji Nerkez Arifhodžić, tražili su mi novu postavku u decembru, na šta sam ja, naravno, pristao. Stekao sam i neka nova poznanstva. Na izložbi je bio i Mario Boccia, poznati talijanski fotograf i reporter, koji je u ratu dosta vremena proveo u Sarajevu. Kritike su bile veoma pozitivne i veoma sam zadovoljan", kaže Bubalo.

Postavka "Pejzaži i ljudi" obuhvata fotografije na kojima je autor zabilježio specifičnosti i prirodne ljepote BiH, kao i osebujnost bosanskohercegovačkog čovjeka. Radovi su dio inicijative "Moja Mila Bosna – Bosnia o cara" koja ima za cilj da 20 godina nakon rata preusmjeri pažnju na Bosnu, razloge sukoba, ali i na trenutnu situaciju i perspektive.

Bubalo je boravak u Italiji iskoristio da napravi još jednu kolekciju fascinantnih fotografija koje vam donosimo u fotogaleriji uz neke od radova koji su bili dio izložbe "Pejzaži i ljudi".

Više o Adnanu Bubalu saznajte na njegovom Facebook profilu.