Kultura
36

Dragan Marinković pozvao rudare iz Banovića i Raspotočja na "terapiju smijehom"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U subotu, 11. oktobra s početkom u 20 sati u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji još jednom će biti izvedena monodrama "Đevrasim Cvijan za presjenika".

Na poziv Dragana Marinkovica Mace, protagoniste monodrame "Đevrasim Cvijan za presjenika", predstavi će prisustvovati i rudari iz rudnika Kreka Banovići i Raspotočje sa porodicama, a Marinković je u ime "presjednika Đevrasima" obećao i skori susret sa publikom u Banovićima.

"O rudarima se priča samo u kontekstu nesreća. Mi smo ih pozvali na terapiju smijehom. Presretan sam sto ćemo se družiti u Sarajevu", objasnio je Marinković.

Podsjećamo, "Đevrasim Cvijan za presjenika" je projekat glumca Dragana Marinkovića Mace rađen prema djelu bh. pisca, scenariste, reditelja i kompozitora Envera Puške. U pitanju je satirična monodrama i parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi njima bilo bolje.

Đevrasim Cvijan je lik, obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje. Slogan novog "presjenika" Đevrasima Cvijana je originalan i glasi: "Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje".

Budući kako je 11. oktobar "dan predizborne šutnje za sviju osim za Đevrasima Cvijan"a, za ovaj je događaj zakazan "pravi spektakl" uz "divu narodne muzike" Vericu Šerifović, kao i nastup Playboy zečice Une Grujić.