Kultura
104

Đurologija: Autorska predstava Branka Đurića Đure u Zenici i Tuzli

Klix.ba
Nova autorska hit predstava Branka Đurića Đure "Đurologija" napokon stiže u Bosnu i Hercegovinu, gdje će biti premijerno izvedena u sklopu mini turneje 4. decembra u Tuzli u prostoru Bosanskog kulturnog centra, a potom 8. decembra u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu.

"Đurologija je zbirka mojih razmišljanja, koja na zabavan način predstavljaju sve ono što me nasmijava i zabavlja, ali i nervira. To je moj svojevrsni anti-stand up show, koji ponajviše podsjeća na neposredan i iskren razgovor sa publikom", otkriva Branko Đurić Đuro.

Već je kao junak urnebesnog showa "Top lista nadrealista” obarao s nogu, a u posljednje vrijeme je briljirao u filmovima “Montevideo, vidimo se” i “Atomski zdesna”. Đuro iza sebe ima i niz izuzetno uspješnih projekata u kojima je podjednako vješto uskakao u uloge glumca, reditelja ili autora – spomenimo samo filmske hitove “Ničija zemlja”, “Kajmak i marmelada”, “U zemlji krvi i meda”, a tu je i humoristička serija "Naša mala klinika“ za koju je pisao scenarij te režirao i producirao seriju.

Svestrani Đuro brojne fanove ima i među ljubiteljima svog originalnog muzičkog izraza kao frontman “Bombaj štampe” već je odavno svojim hitovima osvojio publiku.

Mini turneju monodrame "Đurologija“ u BiH producira Tomislav Kašljević. Publika po svoje ulaznice za ovu hit predstavu može požuriti na prodajna mjesta u sustavu Kupikartu.ba, a ulaznice se također mogu kupiti u Tuzli na blagajni BKC-a i na prodajnom mjestu kod Seje i Vilija, dok se u Zenici ulaznice mogu kupiti na blagajni BNP-a Zenica.