Kultura
161

Centar za kulturu Sarajevo: Večeras premijera predstave koja će vam vratiti vjeru u ljubav

Klix.ba
(Foto: Velija Hasanbegović)
U Centru za kulturu Sarajevo u 20:00 sati će se održati premijera, a u utorak, 21. oktobra, i prva repriza komedije "Ljubavni žulj", u režiji Mirele Trepanić.

Komedija se sastoji od dvije jednočinke "Medvjed“ i "Prosidba“ koje obje tretiraju sukobe čvrstih principa izražene kroz muško-ženske odnose.

"Medvjed" - povrijeđeni u ranijim vezama, bivši vojni zapovjednik i mlada udovica odlučni su da do kraja života istraju u samoći i nikada se ne zaljube. No, on dolazi naplatiti dug upravo kod nje, sudbina im priređuje iznenađenje u novonastaloj situaciji.

"Prosidba" - jedan je hipohondar, u najboljim godinama, došao u prosidbu svoje prve komšinice i najbolje prijateljice. Imanja koja graniče i način seoskog života su njihove dodirne tačke, kao i tvrdoglavost i odbrana istih principa, ali su strane različite, saopćeno je iz Centra za kulturu.

"Komediju 'Ljubavni žulj' radila sam sa izuzetno kvalitetnom ekipom glumaca, to su Lana Delić, Ivana Vojinović i Adnan Kreso, koji svoj talent, iskustvo, maštu i strast prema scenskoj umjetnosti dokazuju igrajući po dvije kompleksne uloge u ovoj izuzetno zahtjevnoj predstavi. Kroz predstavu publika će suosjećati sa likovima, prepoznati se u njihovim manama, te smijati se njihovim doživljajima sa iznenadnima i neočekivanim preokretima, ali će otići sa jasnom porukom da je za sreću potrebna i dovoljna ljubav, a ne i novac. Koncept predstave je muzika, ples i pjesma, kada se realna životna situacija pretvara u maštanja likova, a oni postaju onakvi kakvi uvijek trebaju biti: sretni i zaljubljeni", kazala je rediteljica.

Hoće li "medvjed" naplatiti dug? Hoće li prosidba uspjeti? I šta je u svemu tome "ljubavni žulj"? Sve to saznat ćete ako večeras i sutra odete u Centar za kulturu Sarajevo.

Komedija "Ljubavni žulj" će vam vratiti vjeru u ljubav, a njen slogan je "Zaljubite se ponovo i zauvijek".

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Centra za kulturu Sarajevo Jelića 1. svakim radnim danom od 9:00 do 20:00