Kultura
13

"Ay, Carmela" u subotu na sceni SARTR-a

Klix.ba
Publika Sarajevskog ratnog teatra će imati priliku pogledati kultnu predstavu "Ay, Carmela" u subotu, 27. septembra u 20 sati.

Ovo je ujedno i najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala preko 210 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope.

"Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru ( Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju strijeljati.

Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Nagrade: Zlatni lovor vijenac Draganu Jovičiću i za najbolju mladu glumicu nagrada "Reihan Demirdžić" Selmi Alispahić na 35. MESS-u.

Rezervacije ulaznica se mogu obaviti putem telefona 033/664-070 (od 10 do 16 sati) i na Facebooku.

Određeni broj ulaznica će biti u slobodnoj prodaji na dan igranja predstave kada će blagajna raditi od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 8 KM, omogućen popust za školarce, studente i penzionere na 5 KM.