vijesti
73

Izetbegović na skupu u Bratuncu: Moramo jačati državu BiH zajedno

FENA
U prepunoj sali Sportske dvorane u Bratuncu danas je održana javna tribina koju su organizirali Općinski odbor (OO) SDA Bratunac i Regionalni odbor SDA Srednje Podrinje.

Prisutnim građanima obratio se kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je naglasio da su prioriteti njegovogdjelovanja intenzivna borba za očuvanje cjelovitosti BiH. Istakao je da nema realnih pretpostavki za narušavanje cjelovitosti BiH, bez obzira na intencije onih koji to nastoje.

"Moramo jačati državu BiH zajedno, jer mi smo jedna od presudnih snaga u našoj domovini. Ekonomski oporavak i zapošljavanje mladih ljudi u BiH od ključnog su značaja za budućnost države", naglasio je Izetbegović.

On je istakao da je zbog toga potrebno ojačati proizvodnju, iskoristiti postojeće resurse, te unaprijediti privredu i poljoprivredu u BiH. Podsjetio je Bratunčaneda jeu proteklim godinama SDA vodila najvažnije proceseu Podrinju, te da je spremna nastaviti ih.

Prisutnima građanima obratio se i Ramiz Salkić, kandidat Koalicije „Domovina“ za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

"Moramo nastupiti jedinstveno, svi za BiH.Mi smo za domovinu zajedno, a oni koji nisu s nama su protiv domovine. Mi smo ovdje svoji na svome, na svojoj zemlji, u svojoj domovini i tako nastupamo na predstojećim izborima", kazao je Salkić.

On je pozvao prisutne da glasaju za one koje su s narodom bili proteklih godina, koji se bore za građane Podrinja.

"SDA je stranka u kojoj zajedno nastupamo i jedinstveno ćemo pobijediti", naglasio je Salkić, te pozvao prisutnime da glasaju iza Izetbegovića, jer BiH treba ozbiljnogčlana Predsjedništva koji će nastaviti aktivno djelovati i u Podrinju.

Na skupu su predstavljeni i kandidati OO SDA Bratunac za predstojeće opće izbore iz izborne jedinice 3 za Predstavnički dom Parlamenta BiH, te iz izborne jedinice 7 za Narodnu skupštinu Republike Srpske, saopćeno je iz SDA.