vijesti
2

Izetbegović: Imamo novu šansu i taj moment ne smijemo propustiti

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima da su Evropa i Sjedinjene Američke Države privučene jednom novom atmosferom u BiH, te da naša država ima novu šansu da se pokrene na euroatlanskom putu.

"Prijatelji iz svijeta, odnosno iz Evrope i SAD-a privučeni su jednom novom atmosferom u BiH. Imamo novu šansu, a oni su čekali dugo jedan dogovor među političkim akterima i mi konačno imamo jedan savez stranaka među kojima su stranke i RS-a koji su spremni da prestanu s tom retorikom i da pokrenemo svi zajedno BiH iz zastoja koji traje već osam godina“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je istakao da su prijatelji BiH iz svijeta spremni da pomognu BiH u smislu poboljšanja socio-ekonomskih prilika i pokretanja na eeroatlanskom putu.

"Taj moment mi ne smijemo izgubiti“, kazao je Izetbegović.

Mnogi važni politički zvaničnici proteklih mjeseci posjetili su Bosnu i Hercegovinu što na najbolji način pokazuje da je BiH postala važan subjekt zvaničnih vanjskih politika drugih zemalja i međunarodnih organizacija.

Također, vlastima u BiH time je poslana izuzetno jaka poruka podrške njihovoj euroatlanski orijentisanoj politici, ali im je jasno dato i do znanja da su isključivo oni odgovorni za napredak ili stagnaciju zemlje.