Humanitarne akcije
44

Zmajevi pustili golubove pismonoše da nas odvedu do boljeg sutra

Klix.ba
Povodom obilježavanja Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva (IBD) Udruženje oboljelih od Morbus Crohna i ulceroznog colitisa u Bosni i Hercgovini ove godine je obilježio centralnom manifestacijom pod nazivom "Let za bolji svijet " i to 17. maja 2014. godine u 16 sati ispred hotela "Hercegovina" na Ilidži.

"Tom prilikom pustili smo golubove pismonoše da nas svojim letom dovedu do boljeg sutra. Kao što golub simbolizira simbol mira, prijateljstva i ljubavi, i kao što smo svi mi uz naše Zmajeve svim srcem, tako su se i oni danas priključili našoj akciji i potvrdili da su uz svoju zemlju i sve nas. Na simboličan način želimo reći da je važno biti tu. Barem tren, barem čas. Jer važno je biti jedan uz drugoga", istaknuto je iz Udruženja.

Ovoj akciji pridružilo se i Udruženje uzgajivača golubova pismonoša "Letač" iz Sarajeva, koji su za ovu akciju pustiti u let svoje golubove pismonoše.

Na kraju obilježavanja Svjetskog dana IBD-a pozvali su sve prisutne da pozivom na humanitarni broj doniraju novac stanovništvu nastradalom od poplava u Bosni i Hercegovini.