Pomoć najugoženijim
0

Vijeće roditelja OŠ Skender Kulenović organizuje Bazar u školi

Klix.ba
Vijeće roditelja Osnovne škole "Skender Kulenović", u saradnji sa učenicima i školom, organizuje 1. humanitarni bazar, pod nazivom Bazar u školi.

U subotu, 22. decembra od 12-14 sati u školi će vas dočekati veliki broj učenika i roditelja volontera i ponuditi vam polovnu odjeću, obuću, igračke, novogodišnje čestitke i ukrase, te ukusne kolačiće. Sve to po povoljnim cijenama od 0,5-5KM!

Cijeli prihod od Bazara će biti usmjeren u humanitarni fond za pomoć socijalno ugroženoj djeci u školi.

Vijeće roditelja OŠ Skender Kulenović je za nešto više od dva mjeseca rada u školskoj 2012/2013. godini pokrenulo niz značajnih aktivnosti.

"Radi sigurnosti naše djece smo inicirali intervencije na ogradi škole, a u cilju zaštite djece od pasa lutalica. Iz naših i prikupljenih donacija stipendiramo dvoje djece u stanju socijalne potrebe. Organizovali smo akciju dobrovoljnog darivanja krvi na koju su se odazvali roditelji i nastavnici, a svoju ozbiljnost i sposobnost smo iskazali kroz dobru organizaciju izbornog sastanka roditelja/staratelja učenika, koji je protekao potpuno u skladu sa pozitivnim propisima koji se odnose na izbor direktora osnovnih škola u Kantonu Sarajevo", saopćili su.