Humanitarne akcije
216

Uspješan projekt Pomozi.ba: 900 đaka svaki dan dobija besplatne užine

Klix.ba
Projekt "Užine za đaka" koji realizira organizacija Pomozi.ba od marta, kada je startao, pa do danas doživio je veliki uspjeh zahvaljujući brojnim donatorima i ljudima dobrog srca. Tako 900 mališana svakodnevno u školi prima besplatnu užinu.

Iz Pomozi.ba izražavaju zahvalnost prijateljima projekt i donatorima jer su za kratko vrijeme uspjeli osigurati školski obrok za 900 djece iako je prvobitan plan da se dostigne brojka od 1.000 za nekoliko godina.

Djeca koja dobijaju užinu dolaze iz raznih dijelova BiH: Vogošća, Visoko, Kakanj, Zenica, Mostar, Busovača, Tuzla, Srebrenik, Zavidovići, Travnik, Goražde, Potočari.

"Uglavnom se radi o ruralnim dijelovima gdje neka djeca pješače i do 7 km u školu, gdje je životni standard na niskom nivou i gdje čovjeku dah zastaje kad vidi tu dječiju radost na velikom odmoru i nestrpljivo iščekivanje da se sazna od čega je taj dan napravljen sendvič", kažu iz Pomozi.ba.

Također, vrijedni aktivisti ove organizacije jučer su podijelili 150 novogodišnjih paketića djeci koja primaju užinu u okolini Zenice, Kaknja i Visokog.

"Realizaciju nam je pomogao naš sektor Hilfhelfen Pomozi u Austriji. Do kraja godine ćemo pokušati osigurati paketiće i za ostalu djecu koja primaju užine. Veliki je broj donatora koji imaju trajne naloge u banci, tako da se novac koji bude uplaćen za januar usmjerava na paketiće", naglaašavaju.

Ukoliko i vi želite da učestvujete možete kontaktirati Pomozi.ba na:

Mail: [email protected] br.tel: 066/816-275

Transakcijski račun za uplate u BiH : Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva : Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000 Sarajevo Svrha : Užina Paypal: [email protected]