Galerija Bela Vida
14

"U zagrljaju vanilije" za pomoć najugroženijim

Klix.ba
Stručni tim sarajevske Bela Vida galerije je u mjesecu decembru spremio posebnu postavku, čije otvorenje je zakazano za 18. decembar. Euforično i magično vrijeme oko praznika u Galeriji bit će obojeno mirisom i bojom vanilije, zanimljivim kulturnim dešavanjima i svesrdnom podrškom ka ugroženim grupama bh. društva.

Dizajn i uređenje doma u decembarskoj postavci čiji je naziv "U zagrljaju vanilije" ima za cilj da ukaže na važnost ljubavi, brige, topline i podrške jednih drugima. Ambijent doma koji se predstavlja odaje ušuškanost, bliskost porodice i ljepotu enterijera koja je prvenstveno dekorisana ljubavlju.

Uz mnogobrojne klijente iz zemlje i regiona, a iz svijeta dizajna i uređenja enterijera, posjetioci će od 20.00 sati moći da prisustvuju otvorenju uz poseban svečani program. U doba kada se kultura življenja i kultura uopšte kruni i osipa, Bela Vida hrabro pruža otpor, istrajno gradeći kvalitetan odnos sa svojim kupcima i posjetiocima.

Kako u decembru Bela Vida slavi prvi mali jubilej postojanja, za prvi rođendan stručni tim je odlučio da cijelom ambijentu da jednu ličniju notu, autentični pečat i posveti enterijer onima kojima su pomoć, pažnja i ljubav najpotrebniji.

Akcija se odnosi na pomoć „Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić“. Kupovinom jednog paketića u iznosu od 15 KM U Importanne Centru, automatski se kupuje još jedan za štićenike ovog Centra. Društvena odgovornost ovoga puta boji enterijer u vatromet najvedrijih boja, kakvim će biti ozarena lica onih koji će se paketićima radovati za vrijeme novogodišnjih praznika.

Trenutna postavka 'Zimzeleni tragovi', koja je na fotografijama, može se pogledati do ponedjeljka, 17. decembra u holu Importanne Centra uz posebne popuste. Zimzelenim tragovima predstavljeni su Essenza, Lesnina, Extraform, Zedex, JUB, Ligne Pure, Zart, Čaltex, Senso, IGM, Ušak Seramic, ISAA kamini, ABV sistem, Funinova, Studio 8, D'Art, te slikarica Adela Nurković-Kulenović.