Roche i Mali Magacin Kabare
34

U Sarajevu humanitarna šetnja za djecu Malavija i BiH 15. juna

Klix.ba
Farmaceutska kompanija Roche i Mali Magacin Kabare organizuju humanitarnu šetnju za djecu Malavija i Bosne i Hercegovine. Šetnja će se održati 15. 06. 2012. godine u Sarajevu od 17 do 18 sati, a šetat će se ulicom Maršala Tita do Trga djece Sarajeva.

Cilj projekta jeste podizanje svijesti i ukazivanje na činjenicu da je obrazovanje osnovno pravo svakog djeteta, te da je važno podržati svaku aktivnost koja radi na razvijanju kreativnosti i vještina koje će pomoći djeci da ostvare kvalitetniji i zdraviji život. Uposlenici kompanije Roche od 2003. godine u cijelom svijetu organizuju humanitarnu šetnju da bi prikupili sredstva za pomoć školama i dječijim domovima u Malaviju, kao i domaćim institucijama kojima je pomoć nužno potrebna.

Ovaj događaj realizuje se u saradnji sa Malim Magacin Kabareom (MMK) čiji će edukatori na Trgu djece Sarajeva održati radionice u okviru svog edukativnog programa “Dječija radionica kreativnosti i mašte”, a nakon toga slijedi završna predstava polaznika MMK (24. 06.), te predstava u Domu za nezbrinutu djecu Bjelave (26.6.).

Sredstva prikupljena ovom šetnjom bit će podjednako donirana djeci Malavija i djeci Bosne i Hercegovine.

Svjetska kampanja "Jedan dan, jedna kompanija, jedan razlog – pomoć je jednostavno potrebna " dio je cjelokupnog programa društvene odgovornosti kompanije Roche čiji su uposlenici u svijetu istinski posvećeni, te aktivno rade na poboljšanju društvenih prilika.