Humanitarne akcije
0

U borbi sa teškom bolešću Igbali je potrebna naša pomoć

Piše: N. J.
Igbala Hota
Igbala Hota
Igbala Hota iz Sarajeva cijeli život pomaže drugima, što najbolje znaju pacijenti sa Urologije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a sada je pomoć potrebna njoj.

Posljednjih godina ova hrabra žena bije bitku za život, a u tome sada treba i našu pomoć, jer joj nedostaje novca za liječenje. Prvo se izborila sa rakom jajnika i taman kada je pomislila da je dobila drugu priliku da uživa u životu sa svojom kćerkom, na pregledu MRI je utvrđeno da ima metastazu na jetri.

Nakon apela koji je u martu upućen svim dobrim ljudima, Igbala i dalje treba našu pomoć. Za njeno liječenje neophodan je lijek Avastin, koji je veoma skup.

"Jedna doza mi može biti 21 dan, a košta 2.427,80 KM, nakon što je pojeftinio za 71,20 KM. Imam dosta problema da platim lijek, posebno jer evo sada u julu dva puta moram platiti. Nakon 10. jula, sljedeću dozu moram imati 31. jula, odnosno novac moram uplatiti dva dana ranije, do 29. jula, kako bi mi na vrijeme bio isporučen Avastin. Toliko novca nemam, imam tek oko 500 KM, i uzdam se u pomoć dobrih ljudi", kaže ova hrabra žena.

U septembru će znati koliko doza Avastina će još trebati za liječenje. "Nakon što sam počela uzimati Avastin moje stanje je dosta bolje, kao i nalazi. Međutim, u septembru ću imati informaciju o tome koliko još doza lijeka moram uzeti, tako da ću tada znati i koliko mi još novca treba za liječenje", kazala je Igbala.

Ne dozvolimo da se jedan život, život jedne majke, ugasi samo zbog nedostatka novca.

Broj žiroračuna: 3389002505658226 SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3387 2028 2446 3075