Pokažimo humanost
0

Trogodišnjem Ameru Lužiću potrebno još 500 eura za liječenje

Piše: J. H.
Dječak Amer Lužić se od decembra 2009. godine liječi na Klinici za hematologiju pod dijagnozom akutne, limfoblastne leukemije. Mali Amer bi što prije trebao u Sloveniju na provjeru nalaza.

Njegova majka Sabina je samohrana majka i nije u mogućnosti da osigura novac za liječenje svog djeteta a, kako nam je rekla, potrebno je još 500 eura kako bi Amer otišao u Sloveniju.

Do sada su uz pomoć dobrih ljudi uspijevali skupiti novac za terapije koje nisu krajnje rješenje, s obzirom da je Konzilijum ljekara preporučio daljnje liječenje provođenjem alogene transplantacije matične ćelije od HLA podudarnog nesrodnog davaoca (utvrđeno je da Amer nema podudarnog srodnog davaoca), koju nije moguće provesti u Bosni i Hercegovini.

Ovo je prilika da se pokaže humanost i pomogne malom Ameru da ode na terapiju, jer svaka terapija i pregled daju šansu da se njegovo trenutno stanje ne pogorša, kako bi se skupio novac za Amerovo daljnje liječenje negdje u inozemstvu.

Malom Ameru možete pomoći novčanom donacijom na račun koji je otvoren u Raiffeisen banci broj: 1610550000000032 – 09-55-09619-3 na ime majke Sabina Lužić.

Također, majku možete kontaktirati i putem telefona: +387 62 048 076

Uz vašu pomoć, mali Amer će imati priliku da ozdravi i ima sretno djetinjstvo.