Humanitarne akcije
31

Trener i prijatelji Mersada Kurtalića uputili molbu za pomoć

Klix.ba
Mersad Kurtalić
Mersad Kurtalić
Članovi karate kluba "Funakoshi" čiji član je i 16-godišnji Mersad Kurtalić kojem se ljekari u Đenovi bore za život, uputili su molbu za pomoć njihovom prijatelju.

"Nakon Mersadovog odlaska u Đenovu, predstoji finansijska borba jer su troškovi liječenja oporavka izuzetno veliki, te će mu svaka pomoć dobro doći", napisao je njegov trener.

Napomenuo je da je Mersad uzoran i poštovan dječak, nosilac majstorskog pojasa u karateu, takmičar koji iza sebe ima mnogo osvojenih turnira i medalja, a naredni vikend je trebao da nastupi na još jednom turniru.

Podsjećamo, dječak Mersad Kurtalić životno je ugrožen. On je teške opekotine, oko 65 posto tijela, zadobio u podrumu gdje je pokušavao izvaditi agregat. Nažalost, opečen je i njegov respiratorni sistem, uslijed čega nije u mogućnosti samostalno disati, te je priključen na aparate.

Mersad je sportista te ljekari to smatraju velikom prednošću, jer ima jak organizam i snagu da se bori za život. Posljednje informacije koje su došle iz Italije su da je Mersad stabilnog je zdravstvenog stanja.

Računi na koje možete izvršiti uplate:

Uplate iz BiH

Kurtalić Mersad Broj računa: 09001294727 Raiffeisen bank d.d. BiH TRN 1610550000000032

Uplate iz inostranstva:

Raiffeisen bank d.d. BiH SWIFT CODE: RZBABA2S Adresa: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, BiH IBAN CODE: BA391612000041183589 Mersad Kurtalić

Hajdarevići bb, Zavidovići