Humanitarne akcije
566

Surovost života u minskom polju: Salih i njegova kćerka često nemaju ni koricu hljeba

Piše: A. Dž.
Salih Hasanamidžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Salih Hasanamidžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Surova je sudbina Saliha Hasanamidžića, mještana Hodžića kod Doboja, sela čiji su stanovnici prepušteni sami sebi živeći okruženi minama i konstantno strahujući za svoj život.

I kao da to nije dovoljno tragično, Salihu je životna sudbina zadala najteži udarac kada mu je supruga poginula u minskom polju, a on teško povrijeđen.

Nakon toga, nizale su se nesreće u životu ovog 57-godišnjaka. Nedavno je doživio infarkt koji mu je toliko ugrozio zdravlje da nije više sposoban da radi i obrađuje zemlju.

Salih sa 17-godišnjom kćerkom živi u trošnoj kući, bez novca, a vrlo često i bez ijednog obroka na stolu. Jedina primanja ove porodice su 38 KM invalidnine. Salih nema ništa i ne traži ništa.

Ekipa portala Klix.ba se prilikom nedavne posjete selu Hodžići imala priliku uvjeriti u kako teškim uvjetima živi ovaj čovjek koji je već izgubio nadu da će bolje sutra ikada doći.

"Kćerka ide u školu do maja. Dok ide, dobija i novac za prijevoz, ali kad završi nećemo imati ni to. Ja imam svega 38 KM invalidnine. Zemlju ne mogu orati, a ni stoku čuvati jer jedva hodam. Nisam za to više, i gotovo. Nikako se ne snalazim, pa eto. Nikako, pa eto", rekao je on našoj ekipi.

U želji da pomogne Salihu, portal Klix.ba je u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba odlučio pokrenuti humanitarnu akciju za ovu porodicu.

Potrebni su im hrana, lijekovi, novac, odjeća, obuća...a njegovoj 17-godišnjoj kćerki i nešto od onoga što imaju njeni vršnjaci koji žive životom dostojnim čovjeka.

Ukoliko želite i možete pomoći Salihu Hasanamidžiću i njegovoj kćerki, i tako im barem malo olakšati surovost života u minskom polju, možete to učiniti uplatom na sljedeći račun:

Transakcijski račun za uplate u BiH: Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva : Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067

Svrha : Pomoć za Saliha

Uplate preko paypala : [email protected]

Za sve ostale informacije se možete obratiti Udruženju Pomozi.ba i njegovom osnivaču Elviru Karaliću putem Facebook profila.