Humanitarne akcije
8

Sramotan odziv građana na humanitarnoj utakmici za bolnicu u Bihaću

Piše: J. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase“ večeras je odigrana humanitarna utakmica između selekcije grada Sarajeva i Jedinstva iz Bihaća čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za obnovu bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću koja je nedavno uništena u požaru.

Iako se očekivalo nekoliko hiljada građana koji bi kupovinom ulaznice za ovaj meč pomogli obnovu bolnice, tek nekoliko desetina Sarajlija odlučilo je dati svoj doprinos i donirati novac za ovako plemenit cilj.

Utakmica je završena rezultatom 2:2. Golove za selekciju Sarajeva postigli su Radovanović i Jevtić dok su Stojanov i Nuspahić bili strijelci za Jedinstvo.

Za reprezentaciju glavnog grada BiH nastupili su nogometaši četiri sarajevska premijerligaša: Sarajeva, Željezničara, Olimpica i Slavije pod vodstvom trenera Kemala Alispahića koji je u svojoj karijeri trenirao Željezničar, Sarajevo i Jednistvo. Pomagali su mu Almir Seferović i Dragan Bjelica.

Tim iz Krajine sa klupe je vodio bh. stručnjak Mehmed Janjoš.

Treba naglasiti da su aktuelni članovi našeg državnog nogometnog tima Edin Džeko i Senijad Ibričić, te bivši reprezentativac Muhamed Konjić kupovinom većeg broja ulaznica dali svoj doprinos u ovoj akciji.

Utakmicu je podržao i Ibrahim Hasanbegović, predsjednik Komiteta za suđenje NSBiH koji je delegirao jedne od najboljih bh. sudija da vode ovaj okršaj.