Humanitarne akcije
267

Spoj smijeha i humanosti: Druženje s Jasminom Džemiđićem i pravljenje paketića

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Decembar je mjesec praznika i darivanja, a posebno ga vole djeca koja se raduju paketićima. Nažalost, ne dobiju sva djeca novogodišnje poklone, jer njihovi roditelji finanasijski nisu u mogućnosti da im to priušte. Facebook grupa Pretty Woman odlučila je promijeniti to i donijeti osmijeh na lica sve djece.

U restoranu Liberty sinoć je održano humanitarno druženje članica Facebook grupe Pretty Woman, koje je svojim nastupom uljepšao i uveselio komičar Jasmin Džemiđić.

Povod je bilo prikupljanje novogodišnjih paketića koji će uz predstavu i nastup klovna biti predati djeci koja borave u Sigurnoj kući u Sarajevu, zatim za akciju "Nijedno dijete bez paketića" koju provodi Udruženje "Ruku na srce" te za djecu kojoj je ova grupa i ranije pomagala.

Sakupljeno je mnoštvo paketića i ova večer, Jasmin i članice grupe Pretty Woman će sigurno izazvati još dosta smijeha, ali ovaj put dječijeg.

Grupa Pretty Woman postoji od aprila 2015. godine i dokaz je da Facebook ima i svoje korisne strane. Nastala je s ciljem da žene međusobno razmjenjuju i prodaju višak odjeće, nakita i kozmetike, no vremenom su počeli humanitarni rad. Žene članice ove grupe su volonterski organizovale mnogobrojne humanitarne akcije, kao što su skupljanje odjeće i higijenskih potrepština za pacijente Psihijatrijske bolnice Jagomir, sakupljanje odjeće i hrane za JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, novčana pomoć za oboljelu djecu (Murisa Spahić, Faris Manjgafić...), pomoć samohranim majkama, pomoć socijalno ugroženim porodicama s više djece...

"Dobrota u davanju stvara ljubav", a kroz ovu grupu žene su dokazale da je to uistinu tako.