Humanitarne akcije
6

Šesnaestogodišnji dječak treba vašu pomoć

Piše: D. Brkić
Sandro Nikić
Sandro Nikić
Šesnaestogodišnji dječak Sandro Nikić iz Tuzle, koji boluje od cerebralne paralize, do kraja godine trebao bi otići na prvu operaciju u Srbiju. Za odlazak je, kako nam kaže njegov otac Tomo, potrebno 3.500 eura, koje oni nemaju na raspolaganju.

"Ja sam u penziji, dok je supruga domaćica i brine se o Sandru. Nekoliko porodica koje imaju djecu s cerebralnom paralizom išlo je na operacije koje su se pokazale uspješnim. Moj Sandro je stopostotni invalid, ima jak oblik spazama i ukoliko operacija bude uspješna bar bi mogao mnogo lakše jesti“, govori Tomo Nikić.

Sandro svakodnevno odlazi u Centar "Koraci nade", a njegovi roditelji kažu kako ima pomaka u njegovom opštem zdravstvenom stanju.

"Poslije prve operacije u Srbiji, ukoliko bi ona bila uspješna, mi bismo naredne godine trebali ići na novi operativni zahvat. Krajnji efekt mogao bi biti da Sandro ustane iz kolica i da se uz našu pomoć kreće", govori Tomo.

Operaciju u Srbiji izvode ugledni ljekari iz Rusije, koji koriste savremene medicinske metode. Ukoliko se sakupi potrebnih 3.500 eura Sandro bi poslije 15. decembra bio podvrgnut operativnom zahvatu.

Ukoliko želite pomoći porodici Nikić svoje dobrovoljne priloge možete uplatiti na žiroračun u NLB banci: 13 21 00 200 163 6621. Kontakt broj porodice Nikić je 063/519-981.