Međunarodna galerija portreta
0

Sanel Redžić i kolege svirali za pomoć Asadu Harbiću

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba (Foto: D. Z./Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Jedan od najboljih svjetskih gitarista Sanel Redžić sinoć je u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli, zajedno sa učenicima Muzičke škole, održao koncert klasične gitare za Asada Harbića, čiji je prihod otišao u fond za liječenje ovog teško oboljelog Tuzlaka.

Redžić, koji je nedavno na 55. internacionalnom takmičenju gitare u Tokiju osvojio prvo mjesto, odazvao se humanitarnoj akciji, a sudeći po odzivu publike može se reći kako je koncert bio pun pogodak.

Osim Redžića nastupili su mladi tuzlanski gitaristi Dejan Marinović, Armin Ibrahimagić, Ivan Praljak, Belmin Okanović, Darko Gajić i Tarik Kamarić, svi iz klase profesora Predraga Stankovića. Sanel Redžić je imao pratnju na profesorice Zrinke Andrejaš na klaviru.

Podsjećamo, prije tačno tri mjeseca tridesetosmogodišnjem Asadu Harbiću iz Tuzle dijagnosticirana je akutna mijeloidna leukemija, a trenutne prognoze ljekara i nisu optimistične. Da problem bude još veći, ovaj Tuzlak je nakon što mu je diagnosticirana teška bolest ostao bez posla, a jedina primanja koja trenutno ima Asadova porodica je očeva minimalna penzija. Porodica nije u mogućnosti prikupiti 250.000 eura, koliko je potrebno za transplantaciju koštane srži, koju je moguće obaviti samo u inozemstvu.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu u borbi za Asadov život to mogu uraditi i uplatom na brojeve računa:

Za uplate u KM (žiroračun) Hypo Alpe Adria Bank d.d. tekući broj 22011014 transakcijski 3061153828016691

Za uplate u EUR: Hypo Alpe-Adria Bank D.D. SWIFT code bank: HAABBA22 IBAN: BA393061123759661035

Za uplate u USD: ASAD HARBIC HYPO ALPE-ADRIA BANK D.D. SWIFT code bank: HAABBA22 IBAN: BA393060412083812489