Porodica Čikarić treba pomoć
105

FOTO / Samohrana majka odgaja nepokretnu djevojčicu

Piše: D. Brkić
Samohrana majka Šemsa Čikarić iz tuzlanskog naselja Gornji Mosnik obratila se redakciji portal Klix.ba jer, kako kaže, ne može prehraniti svoje troje djece. Roberto i Mirela su zdravi djeca, dok je četverogodišnja Mirsada rođena nepokretna i stopostotni je invalid.
Porodica Čikarić (Foto: Klix.ba)
Porodica Čikarić (Foto: Klix.ba)
“Razgovarala sam s ljekarima i oni su mi rekli kako u slučaju Mirsade neće biti nikakvih poboljšanja. Konstatovana je cereblarna paraliza a ima i epilepsiju”, kaže Šemsa Čikarić koja kaže kako joj ne pomaže bivši suprug.

Šemsa sa djecom živi kod svoje majke Nizije u trošnom objektu veličine tridesetak kvadrata. Imaju struju i vodu, a hrane se u narodnoj kuhinji.

“Dobijam socijalnu pomoć, ali mi sav novac ode na plaćanje režija i lijekove. Školujem troje djece, a svakodnevno prosim kako bih im kupila koru hljeba”, kaže Nizija Čikarić koja je u Tuzlu dvije godine prije rata doselila iz Bratunca.

Šemsa također dobija 220 KM socijalne pomoći, ali joj to nije dovoljno da hrani djecu.

“Najteže mi je za Mirsadu. Roberto i Mirela mogu jesti obrok iz narodne kuhinje, ali ona ne može. Njoj moram kupovati mlijeko i keks jer je to održava u životu. Meni ne treba ništa, potrebna je pomoć mojoj djeci, prvenstveno Mirsadi”, kaže Šemsa Čikarić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Porodicu Čikarić možete posjetiti u ulici Zlatana Mešića, a broj telefona Šemse Čikarić je 061/961-977. Broj računa u NLB banci je: 13 21 00 200 91 28 222.