Humanitarne akcije
1

Šamac: Prikupljeno 3.000 KM za oboljelog dječaka

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na humanitarnom koncertu za teško oboljelog učenika petog razreda osnovne škole Gavru Pupčevića iz Tišine, kod Šamca, prikupljeno je 2.260 KM.

Opština Šamac dala je 740 KM, tako da je do sada ukupno sakupljeno 3.000 maraka.

Humanitarni koncert održan je sinoć u kino dvorani u prisustvovu nekoliko stotina Šamčana. Organizatori koncerta su Pjevačko društvo "Heruvimi", koje pripada Srpskom sokolskom društvu "Sveti Vasilije Ostroški", u koordinaciji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i sveštenikom Jovom Lakićem.

Horovođa Pjevačkog društva "Heruvimi" Rade Bosić rekao je da je njihov cilj da pomognu dječaku koji je veliki borac, prenoseći publici pozdrave roditelja i malog Gavre koji se nalazi u Beogradu na liječenju. 

On kaže da su roditelji Gavre Pupčevića poručili da im mnogo znači materijalna pomoć, ali isto tako i moralna podrška svih Šamčana.

 Gavro Pupčević, koji ima brata blizanca, teško je obolio prošle godine. Liječi se u Beogradu i nakon terapija njegovo zdravstveno stanje se popravilo.

Predsjednik Srpskog sokolskog društva "Sveti Vasilije Ostroški" sveštenik Jovo Lakić rekao je zadovoljan i zadivljen velikom podrškom Šamčana malom Gavri.