Humanitarne akcije
0

Rotary Club Srebrenica donirao vrijednu medicinsku opremu Domu zdravlja u Bratuncu

Klix.ba
Domu zdravlja u Bratuncu prošle sedmice je donirana vrijedna medicinska oprema koja se sastoji od dva aparata za ultrazvučnu dijagnostiku i jednog mamografa.

Donaciju je uručio Rotary Club Srebrenica, koji je zajedno sa klubovima iz Austrije – District 1910, obezbjedio ovu opremu u sklopu programa "Bridge to Bosnia" (Most za Bosnu).

Ova oprema će biti namijenjena pacijentima sa područja opština Bratunac, Srebrenica i Milići, odnosno, svi pacijenti će imati isti tretman kao i pacijenti bratunačke opštine.

Direktorica Doma zdravlja, Snežana Stojanović, zahvalila se na doniranoj opremi ističući kako je ovom pomoći omogućeno lakše liječenje pacijenata ove regije koji su do sada radi sličnih usluga morali putovati u Zvornik.

Predstavnik Rotary Cluba Srebrenica i koordinator programa Bridge to Bosnia, Nedeljko Simić, izjavio je da je ovo nastavak programa koji ima za cilj pružanje kvalitetnijih medicinskih usluga u zdravstvenim ustanovama regije Birač. RC Srebrenica je u sklopu ovog programa ranije obnovila zgradu rendgenologije u Srebrenici te tamošnjem Domu zdravlja i ambulanti u Skelanima donirala vrijednu opremu i lijekove. Simić je izjavio da će njihov klub nastaviti sa pružanjem pomoći zdravstvenim ustanovama i u drugim opštinama i s tim u vezi, klub preuzima određene korake kako bi sličnu pomoć dostavio Zvorniku i Milićima.

Procijenjena vrijednost donirane medicinske opreme je oko 100.000 KM.