Humanitarne akcije
162

Prikupljeno 55.000 eura za liječenje Ervina Dželalagića, bivšeg fudbalera FK Krajina

Piše: M. Ć.
Humanitarnim koncertom održanom u cazinskom restoranu Oaza, završena je akcija za prikupljanje sredstava za liječenje bivšeg fudbalera i kapitena FK Krajina Ervina Dželalagića.

Dželalagiću su krajem prošle godine otkazala oba bubrega, a za daljnje liječenje i transplantaciju bubrega potrebno je bilo skupiti 55.000 eura.

U akciju prikupljanja pomoći uključila se cijela Krajina, krajiška dijaspora, ali i ostatak BiH, a u međuvremenu su održani brojni humanitarni koncerti, akcije i dobrovoljne aktivnosti Ervinovih prijatelja, poznanika i članova porodice.

Na posljednjem humanitarnom koncertu za prikupljanje pomoći Dželalagiću, pored ulaznica, kojih je prodato preko 500, prisutni su mogli pomoći liječenju Dželalagića i putem javne aukcije dresova naših poznatih sportaša sa potpisima, koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

Riječ je o dresovima Edina Džeke iz Rome, Anela Hadžića iz Eskisehirspora, Senijada Ibričića i Safeta Nadarevića, bivših reprezentativaca BiH, Muhameda Toromanovića, bivšeg kapitena rukometne reprezentacije BiH, te mladih fudbalskih nada iz Cazina: Aladina Šišića (Domžale), Rifeta Kapića (Gorica), Hamze Čatakovića(Sarajevo) i Alberta Račića (NK Roltek Dob).

Dres Edina Džeke prodat je za 900 KM, a od ulaznica, tombola i javne aukcije prikupljeno je preko 6400 KM, čime je ispunjena i ukupna suma od 55.000 eura u svega tri mjeseca, koliko je akcija trajala.

Time se još jednom potvrdila neosporna humanost Bosanaca i Hercegovaca, a svima koji su učestvovali u akciji zahvalio se i sam Ervin Dželalagić.

"Hvala vam svima od srca, hvala svim ljudima velikog srca u Cazinu, u čitavoj Bosni i ljudima u dijaspori i Americi, jer svi ste vi pokazali koliko veliko srce imate", kazao je Dželalagić, kojeg u narednom periodu očekuje potraga za donatorima bubrega, a potom i transplatacija.