Humanitarne akcije
174

Prikupljena sredstva za liječenje osmogodišnje Selme Sefer

FENA
Selma prije bolesti i sada
Selma prije bolesti i sada
Osmogodišnja Selma Sefer trebala bi uskoro otputovati u istambulsku Memorial Sisli bolnicu na transplatanciju jetre nakon što su u humanitarnoj akciji prikupljena sredstava za postoperativni tretman i daljnje liječenje.

Od početka mjeseca, kada je pokrenuta kampanja, prikupljeno je 30.000 eura za postoperativni tretman, a a Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo osigurao je novac za operaciju.

Kako je kazao Selmin otac Vedad Sefer planirano je da se početkom iduće sedmice završe svi potrebni nalazi i papirologija, a potom bi Selma trebala otputovati za Istambul na transplantaciju jetre.

On je zahvalio svima koji su na bilo koji način podržali prikupljanje novčanih sredstava i samim tim pružili njegovoj kćerki priliku za novi život.

Selma Sefer je osmogodišnja djevojčica iz Sarajeva koja je oboljela od virusa autoimunog hepatitis sa cirozom jetre. Provela je dva mjeseca u bolnici dok joj je uspostavljena dijagnoza bolesti.

"Pred Selmom je dalek put do potpunog izlječenja, ali je velika stvar što smo joj pomogli da napravi prve korake na putu ozdravljenja", saopćili su danas organizatori humanitarne akcije.