Humanitarne akcije
0

"Pomozite da pomognemo": Kupovinom bona do pomoći ugroženima

Piše: M. T.
(Foto: Klix.ba)
U Banjoj Luci će od 1. do 31. marta biti organizovana akcija solidarnosti pod nazivom "Pomozite da pomognemo".

Organizator je Crveni krst Banja Luka koji je štampao bonove u apoenima od 1, 5, 10 i 50 KM, a planirano je da volonteri ove organizacije tokom tih mjesec dana na terenu prodaju bonove zainteresovanim javnim i privatnim ustanovama, preduzećima i organizacijama.

Svi koji budu uključeni u akciju će imati akreditacije i bedževe, a bonovi će biti numerisani kako bi se izbjegle eventualne zloupotrebe. Cilj je skupiti što više sredstava za one kojima je ta pomoć najpotrebnija. Pomoć će biti distribuisana u vidu socijalnih paketa koji će sadržavati prije svega hranu.

"Ove godine smo obuhvatili sve škole, i osnovne i srednje, kao i fakultete, javni i privatni sektor", rekla je Željkica Ilić, sekretar banjalučkog Crvenog krsta.

Kada su BiH 2014. godine zahvatile katastrofalne poplave, ljudska humanost je došla do izražaja, pa je i to bio jedan od motiva za organizovanje ovakve akcije, naveli su u Crvenom krstu.

"Moj stav je bio da treba uključiti što više ljudi i tako omasoviti akciju, jer je dovoljno da neko kupi bon u iznosu od 1 KM, ali ako bude što više takvih ljudi, akcija će imati smisla i efekta", istakao je Saša Marković, predsjednik Organizacionog odbora akcije.

Osim prikupljanja novca, kao primarne aktivnosti, cilj je podići svijest ljudi, pogotovo mladih, da je važno solidarisati se i pomagati onima kojima je pomoć zaista i potrebna.

Vrijednost štampanih bonova je 21.500 KM.