Humanitarne akcije
130

Pomozimo Selmiru Basari oboljelom od leukemije da skupi novac za lijek

Klix.ba
Selmir Basara iz Zanesovića kod Bugojna boluje od leukemije i za njegovo liječenje potreban je lijek kojeg nema u BiH, a koji košta 5.000 eura. Selmir je ovaj lijek trebao primiti prije dva mjeseca, ali nema novca da ga kupi, što mu pogoršava zdravstveno stanje.

Lijek se može jedino naručiti u jednoj sarajevskoj apoteci, ali prije narudžbe mora uplatiti navedeni iznos. Selmir je nezaposlen i otac dvoje djece, a kako bi se liječio prodao je sve od pokretne imovine što je imao.

"Sami su se do sada borili, a naš Selmir je prije dva mjeseca trebao da dobije ovaj lijek, ali nažalost zbog finansija njemu je zaustavljeno liječenje. Doktori iz dana u dan pozivaju Selmira da primi taj lijek, ali nažalost on ne može nabaviti isti, pa molimo humane ljude, prijatelje, sve ljude koji su u mogućnosti da pomognemo da se lijek nabavi. Akcija skupljanja novca je već počela od danas, bit će i na ulicama grada Bugojna, te će biti postavljene kasice u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Donjem Vakufu, Vitezu, Novom Travnik i postavit ćemo kasice u što većem broju. Molimo i sve ljude iz dijaspore da preko našeg udruženja pomognu Selmiru kako bi mi omogućili da se lijek nabavi. Ipak je on mlad čovjek i ne smijemo dozvoliti da njegovo dijete ostane bez njega", rekla je Šida Kalbić, predsjednica udruženja Đerđef koje prikuplja pomoć za Selmira.

Otvoren je i humanitarni broj za pretplatnike BH Telecom mreže i pozivom na 090 291 020 donirate 2 KM.

Ukoliko želite izvršiti uplatu to možete učiniti na broj žiro računa BBI banke 141-060-0009-0971-35, te na devizni račun: IBAN BA 39-141435531-0004309 SWIFT, s naznakom za liječenje Selmira Basare.

Pomozimo Selmiru da ozdravi!