Humanitarne akcije
285

Pomozimo porodici Jusić iz Ilijaša

Piše: E. F.
Porodica Jusić (Foto: Ilijašinfo)
Porodica Jusić (Foto: Ilijašinfo)
Porodica Jusić je porijeklom iz Srebrenice, a sada živi u Podlugovima u opštini Ilijaš. Njihov sin Vahid je paralizovan od svoje četvrte godine, a njegovoj majci Ramizi su oba bubrega prestala funkcionisati, te joj je potrebna hitna medicinska intervencija za koju su potrebna znatna novčana sredstva koja porodica Jusić nema.

Bračni par iz Ilijaša je prije 9 godina dobio zdravog dječaka koji je u svojoj trećoj godini imao zdravstvene probleme zbog kojih je hospitaliziran.

Dok su ljekari tražili uzrok njegove bolesti, dječak je dobilo izliv krvi u mozak i ostao paralizovan. Vahid se danas osjeća bolje, no ljekari kažu kako za njega nema lijeka.

Roditeljima je ovakva odluka teško pala, ali nisu odustajali, te su svaki dan radili s dječakom ne bi l.i on progovorio. To se, nažalost, nije desilo.

Kako nesreće nikada ne dolazi sama, prije mjesec dana i dječakova majka je oboljela. Bubrezi su joj prestali raditi, te je primorana da ide na dijalizu tri puta sedmično.

Doktori su preporučili transplantaciju bubrega za što je potreban visok novčani iznos koji ova porodica nema. Kako je za transplantaciju potrebno 80.000 KM, ova porodica moli sve dobre ljude da im pomognu:

Ako želite, to možete učiniti uplatama na slijedeće račune:

Uplate na račun Ramize Jusić iz BiH:

Vakufska banka DD Sarajevo

Primaoc: Ramiza Jusic

Broj žiro računa: 1601157110016888

Uplate na račun Ramize Jusić iz inostranstva:

VAKUFSKA BANKA DD SARAJEVO

MARSALA TITA BR. 13 SARAJEVO

SWIFT: VAKUBA22

IBAN: BA391601157110016985

FOR: Ramiza Jusic

ACC NO.: 1601157110016985