Liječenje košta 120.000 KM
0

Pomozimo Mariju Joziću da ponovo prohoda

Sarajevo-x.com
Mario Jozić
Mario Jozić
Mario Jozić je prije tri godine nesretnim padom izgubio mogućnost kretanja. Od tada je bio na samo jednoj operaciji koja mu je dosta pomogla, ali ne toliko da bi uspio ponovo stati na svoje noge. Ipak, postoji rješenje, liječenjem tzv. stem-ćelijama u Rusiji i košta 120.000 KM.

Lijepo je svako jutro ustati, otići do prozora i udahnuti svjež jutarnji zrak punim plućima. Lijepo je trčati po lišću, voziti bicikl i osjećati svoje noge, zar ne? Nažalost, neki od nas nemaju te mogućnosti. Jedan od takvih je Mario Jozić, devetnaestogodišnjak iz Zenice koji je prije tri godine, usljed pada, izgubio mogućnost kretanja.

Od tada je bio na samo jednoj operaciji koja mu je dosta pomogla, ali ne toliko da bi uspio ponovo stati na svoje noge. Prije nekoliko dana na inicijativu njegovih bliskih prijatelja je pokrenuta humanitarna akcija kojom bi mu trebala biti osigurana sredstva za liječenje u Rusiji tzv. stem-ćelijama. Takvo liječenje košta 120.000 KM i njegova porodica i prijatelji pokušavaju osigurati sredstva za taj zahvat.

Svi koji su zainteresovani, a žele pomoći Mariju da ponovo stane na noge, mogu doći 07. 01. 2012. godine na humanitarnu akciju koja će trajati od 9 do 17 sati, a štandovi će biti postavljeni ispred Robne kuće Bosna, na Kamenitom mostu i u Tržnom centru Džananović u Zenici.

Također, 12. 01. 2012. godine u Pivnici Libertas će biti održan party za Marija koji počinje u 20:00 sati. Molimo sve koji su u mogućnosti da dođu i da svi zajedno koliko-toliko pomognemo našem Mariju svojim prilozima!

Već je otvoren žiroračun za vaše donacije:

UniCredit banka

3385802535709568 Jozić Jelena