Humanitarne akcije
29

Pomozimo humanisti Hamidu Hadžiću iz Kaknja da spasi oko

Piše: M. N.
Dvadesetsedmogodišnji Hamid Hadžić iz Kaknja je svoj život posvetio humanitarnim djelima i pomaganju drugima. Likovni je umjetnik, novinar amater i humanista, te volonter mnogobrojnih organizacija. Čovjek koji je navikao davati drugima, sada treba vašu pomoć.

Radeći teške poslove kao uposlenik jedne bh. firme na izgradnji dionice Koridora 5C Kakanj - Bilješevo u mjestu Tičići, 2011. godine doživio je nesreću u kojoj je teško povrijedio oko. Prema navodima inspektora Inspekcije rada ZDK u zapisniku, nesreća se dogodila jer nisu bile osigurane dovoljne mjere zaštite na gradilištu.

Hadžić je do sada imao sedam operacija oka, šest u BiH i jednu u Belgiji. No, s obzirom na to da mu je u oku ostao komad metala koji se ne smije odstraniti u Belgiji treba uraditi još jednu operaciju. Za to mu je potrebno 12.000 KM. No, Hamid ne samo da nije dobio odgovarajuće radno mjesto kao invalid, već je dobio i otkaz. Sada mu je potrebna vaša pomoć.

"Ja sam se do sada za realizaciju sedam operacija koje sam imao snalazio finansijski kako sam znao i umio. Do sada nikada nisam tražio bilo kakvu vrstu pomoći. Za mene i moju suprugu, koji smo sada nezaposleni, ova suma je prevelika i neostvarljiva. Imamo i dva sina, trogodišnjeg Adina i Ajdina koji ima pet i po godina. Nije lako tražiti, jer sam uvijek više volio davati, nego uzimati. Kao obespravljeni radnik i invalid II kategorije ovim putem pozivam sve dobre i humane ljude iz domovine i dijaspore da mi pomognu i doniraju sredstva za ovu operaciju kako bih sačuvao svoje oko. Svima koji mi pomognu unaprijed se iskreno zahvaljujem", rekao je Hadžić.

Njegove kolege, prijatelji i rodbina pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za realizaciju ove operacije.

Uplate iz BiH (KM): UniCredit Banka Broj računa: 4229 7502 5124 8016

Uplate iz inozemstva (strane vlaute):

SWIFT: UNCRBA 22 Broj: 45400047100 IBAN: BA393385902809895680

Na ime: Hamid Hadžić Ulica: 29. novembra bb Mjesto: 72240 Doboj kod Kaknja

Sredstva možete donijeti i lično, a za sve dodatne informacije kontaktirajte Hadžića na broj mobitela 061 448 576