Humanitarne akcije
111

Pomozimo Edinu iz Gornjeg Vakufa koji je stradao u požaru

FENA
Porodicu Muje Suljakovića iz gornjovakufskog naselja Bojska prije desetak dana pogodila je teška tragedija.

Osmogodišnji sin Edin pretrpio je teške tjelesne povrede u požaru, i ljekari se trenutno bore za njegov život. U pratnji medicinskog osoblja dječak je iz bolnice u Sarajevu prevezen na liječenje u Italiju.

U požaru je zadobio opekotine na više od pedeset posto tijela te oštećenja nekih unutrašnjih organa, najviše bubrega.

Majka, koja je i sama lošeg zdravstvenog stanja, donirala je kožu, a otac Mujo spreman je, kaže, dati oba bubrega da bi njegov sin nastavio živjeti.

Osmočlana porodica Suljaković živi veoma teško. Nezaposleni roditelji na sve načine nastoje obezbijediti ono osnovno za šestero djece. Tako je bilo i tog tragičnog dana kada su djeca, u momentu dok su bila sama u kući, upotrijebila benzin da bi naložila vatru. Došlo je, nažalost, do požara, koji je bio koban za osmogodišnjeg Edina.

Među prvima su Suljakovićima pomogli članovi humanitarne organizacije “Đerđef “ iz Bugojna. Posjetili su ovu porodicu, odnijeli pomoć i pomogli u čišćenju kuće od posljedica požara.

Upućen je poziv svim stanovnicima gornjovrbaske regije da doniraju novac za liječenje sina Muje Suljakovića. Za tu svrhu otvoren je poseban račun u Bosna Bank International dd Sarajevo, Filijala Bugojno:141-060-00090971-35.

Porodici Suljaković potrebni su, također, hrana, odjeća, obuća, sredstva za higijenu i namještaj.