Humanitarne akcije
18

Pomozimo četverogodišnjem Adnanu, ljekari u Sarajevu ne znaju da li će ga moći spasiti

Piše: E. F.
Foto: Rane malenog Adnana
Foto: Rane malenog Adnana
Adnan Karić, četverogodišnji dječak iz Zenice, još od svoje druge godine bori se sa teškom bolešću, alergijskim dermatitisom. U posljednjih desetak dana bolest se naglo pogoršala pa je ovaj dječak proteklog vikenda smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Iako su ljekari odmah Adnanu uključili antibiotike, ispostavilo se da je alergičan i na njih. Ljekari sarajevskog kliničkog centra čine sve ne bi li uspjeli na neki način pomoći mališanu.

Ova teška bolest, iako nije smrtonosna, dugotrajna je i može ostaviti vrlo teške posljedice. Adnan se bori sa strašnim svrabom po cijelom tijelu, ali i bolom ukoliko se počeše.

"Sve je počelo prije desetak dana. Adnan je i prije imao problema, ali smo se sa tim uspijevali boriti i njegove rane su zarastale mnogo brže. Nikada nije bilo ovako, jednostavno mu rane ne mogu zarasti. On ne može da se ne počeše, a kada to uradi odmah napravi ranu, krv mu teče, a on se i dalje češe", priča nam Adnanov otac Asmir.

Na naš upit kako mu možemo pomoć Asmir nam je kazao kako ne želi ništa tražiti. Samo želi da njegov sin bude izliječen.

Moderna medicina, nažalost, za bolest ovog dječaka nema lijek, ali su nešto moderniji tretmani u zapadnim zemljama koji bi mu u mnogome mogli olakšati borbu.

Kada je riječ o Adnanu moguće je da bi mu pomoglo liječenje u Njemačkoj, pa je putem Interneta pokrenut apel za sve one koji žele pomoći ovom dječaku.

Svi oni koji žele pomoći i saznati više informacija mogu ih dobiti direktno na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, na spomenutom odjeljenju ili direktno od oca mališana Asmira putem telefona +387(0)61538963.

Na slijedeće brojeve žiroračuna možete i novčano pomoći Asmiru i Enesi, roditeljima malenog Adnana.

IK BANKA: 134-010-01399029-29

Uplata iz druge države

134-010-0000000120 01-305-0000014.8 Zenica, BiH

IBAN: BA391340130500014894 SWIFT CODE: IKBZBA2X Na ime Asmir Karić