Humanitarne akcije
54

Pomozi.ba osigurao pečene piliće za "ranjive" kategorije društva

FENA
Korisnici Doma za stara i iznemogla lica u sarajevskom naselju Nedžarići, Narodne kuhinje Stari Grad i Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i omladine Pazarić jučer su za obrok imali pečenu pilad koju su im osigurali članovi Udruženja ''Pomozi.ba''.

Na te tri adrese odneseno je 780 pilića i 1.250 karabataka, a ideja je realizirana u sklopu Projekta ''Svi mi za 50.000 njih'' u okviru kojeg članovi Udruženja imaju namjeru nahraniti 50.000 ljudi.

Donacijom od dvije tone piletine, koje su dobili od donatora, nahranili su veliki broj osoba, a najavljuju da na tome neće stati.

Iz tog Udruženja Feni su kazali da su sretni i ponosni da su pomogli osobama kojima je pomoć potrebna te da su proveli neko vrijeme s njima.

S namjerom da osiguraju barem po jedan obrok socijalno ugroženima krenuli su krajem juna, a pozvali su i druge osobe i udruženja da im se pridruže ili da samoinicijativno počnu sa sličnim aktivnostima.

Pomoć, u okviru Projekta, distribuiraju u javne kuhinje, ustanove za socijalno ugrožene porodice i pojedince, sigurne kuće, domove za nezbrinutu djecu, kao i pojedincima kojima je pomoć neophodna.

Građani se akciji mogu odazvati na način da doniraju pet artikala, kojima će podržati ovu akciju, a to su: ulje, brašno, šećer, sol i tjestenina.

Prehrambeni paketi će biti dopunjeni i ostalim artiklima u zavisnosti od donatora, a njih je svakim danom sve više, navode iz Udruženja.

Građani koji žele pomoći donacijom artikala, potrebno je da ih dostave u prostorije Centra ''Pomozi.ba''’ na adresi dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, koji je otvoren svaki radni dan od 09.00 do 17.00 sati.