Humanitarne akcije
5

Pomozi.ba nastavlja pomagati izbjeglicama, uključite se i vi

Klix.ba
Prikupljanje pomoći ispred BBI centra
U toku jučerašnjeg dana članovi Udruženja Pomozi.ba iz Sarajeva su posjetili Beograd i isporučili dva šlepera robe.

Roba je isporučena u Miksalište, koje je centralna lokacija za podjelu humanitarne pomoći izbjeglicama iz zemalja Bliskog istoka. Miksalište se nalazi u neposrednoj blizini parka gdje su ove izbjeglice većinom smještene.

"Isporučili smo 24.000 litara vode, jer su u Miksalištu zalihe vode bile pri kraju, te je ona neophodna u ovoj situaciji. Pored toga isporučena je i velika količina keksa, biskvita, deka, kabanica te higijenskih potrepština", Pojasnili su iz Pomozi.ba.

Kao nastavak akcije pomoći izbjeglicama pod nazivom "Nekada mi, sada oni", BBI Real Estate je organizaciji Pomozi.ba omogućio prostor na trgu ispred BBI centra za skupljanje potrebnih artikala u periodu od 18.09.2015. do 23.09.2015., od 10 do 20 sati.

Pored spomenute lokacije donacije se mogu donijeti i na adresu dr. Fetaha Bećirbegovića 8, svakim radnim danom od 9 do 20 sati, a subotom od 10 do 18 sati.

Iz organizacije Pomozi.ba preporučuju pelene, vlažne maramice, manje higijenske paketiće, deke, vreće za spavanje, kabanice, kekse i vodu.

Za sve ostale informacije na raspolaganju su volonteri na licu mjesta, možete se informisati i putem maila [email protected], ili kontakt broja: 062/839-000.