Novogodišnji paketići za štićenike
65

Pomozi.ba aktivisti obradovali mališane URDAS-a i Dječijeg doma "Egipat"

Piše: A. Dž.
Članovi Fondacije Pomozi.ba obradovali su proteklog vikenda štićenike Udruženja roditelja djece u autističnom spektru (URDAS) te Stadlerovog dječijeg doma Egipat, kojima su podijelili novogodišnje paketiće.

Da je za sreću zaista potrebno malo pokazuju vrijedni članovi Fondacije Pomozi.ba, koji su svojom gestom mališanima iz URDAS-a i Dječijeg doma Egipat uljepšali nadolazeće novogodišnje praznike.

"Odlučili smo se za Stadlerov dječiji dom jer on nije priznat od države, a dom predstavlja humanitarnu organizaciju koja se finansira na razne načine. Također, Udruženje roditelja djece u autističnom spektru je na neki način društvo zaboravilo. Za ovo udruženje smo saznali sasvim slučajno preko naše volonterke Andree. Direktorica Udruženja se zajedno sa roditeljima godinama bori za mizerna sredstva kojima pokušavaju osigurati egzistenciju. Oni su jedino udruženje ove vrste, a nažalost, čak ni kao takvi nemaju podršku državnih institucija", kazala je Amra Ćatović, koordinatorica projekta.

Štićenicima URDAS-a volonteri Fondacije podijelili su 30 paketića, a mališanima u Domu Egipat 18 te donaciju hrane i higijenskih potrepština.

"Uporedo s ovim aktivnostima Pomozi.ba timovi dijele paketiće i mališanima u socijalno ugroženim porodicama koje Fondacija pomaže, tako da je akcija još uvijek u toku, a Pomozi.ba tvornica paketića ima još posla", ističe Ćatović.

U narednim danima će biti podijeljeno još 100 paketića Dnevnom centru koji obavljaju rad na ulici. U Fondaciji su ponosni na akciju paketića koja i dalje traje, a ističu da ništa ne bi mogli uraditi bez pomoći dobrih ljudi iz BiH i inozemstva te članova i aktivista Pomozi.ba tima, koji bez ikakve nadoknade svakodnevno rade na njihovoj realizaciji.