Humanitarne akcije
100

Pomoć bolesnom Filipu: Begović dao dres, a Ćatić rukavice

Klix.ba
Golman Stoke Cityja i reprezentacije BiH Asmir Begović neumorno pomaže drugima, a sada se uključio u akciju pomoći bolesnom 23-godišnjem Filipu Blaževiću iz Zenice, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, koji je teško obolio od akutne leukemije.
Organizatori akcije sa Begovićevim dresom
Organizatori akcije sa Begovićevim dresom

Naime, Asmir je preko oca Amira, koji živi u Heilbronnu kod Stuttgarta, poslao svoj dres koji će biti prodat na aukciji, a novac će biti uplaćen teško oboljelom Filipu.

Za ovu akciju otac našeg reprezentativnog golmana je čuo od prijatelja Nihada Tabaka iz Heilbronna, koji je inicijator prikupljanja pomoći Filipu zajedno sa Arminom Alićem i Alijom Maksumićem.

Filip Blažević (Foto: Facebook)
Filip Blažević (Foto: Facebook)

"Asmir je još jednom pokazao da je veliki čovjek. Uvijek se rado odaziva poziva za pomoć. Učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama. Nakon njega javio nam se i bokserski as Adnan Ćatić, koji je za aukciju poklonio bokserske rukavice sa posljednjeg meča", kaže Alić.

Adnan Ćatić je donirao ove rukavice
Adnan Ćatić je donirao ove rukavice

Inače, Filipu Blaževiću kako bi nastavio svoje liječenje u Njemačkoj za prvi ciklus potrebno je 23.000 eura, a 138.000 eura za transplantaciju koštane srži, što njegova porodica nije u mogućnosti platiti.

Filipu možete pomoći uplatama iz Bosne i Hercegovine (UniCredit Banka) na broj računa: 403 835 65 000, dok iz ostalih banaka uplate možete izvršiti na transakcijski račun: 3385 8026 3075 2011.