Humanitarne akcije
33

Poklonite školski pribor mališanima iz socijalno ugroženih porodica

Klix.ba
Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce“ organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Pozivaju sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u ovom humanitarnom projektu i svojim donacijama djeci uljepšaju početak školske godine.

Akcija prikupljanja traje do subote, 10. septembra 2016. godine. Imajući u vidu da početak školske godine sa sobom nosi i značajne izdatke za roditelje, predstavnici Udruženja "Ruku na srce" već drugu godinu realizuju akciju prikupljanja i raspodjele školskog pribora djeci iz porodica teškog materijalnog stanja, kako bi mališani mirno krenuli u novu školsku godinu.

"Pozivamo sve sugrađane da se odazovu akciji i pomognu nam da djeci poželimo sretan početak nove školske godine. Opremimo zajedno njihove školske torbe i vratimo osmijeh na njihova lica i lica njihovih roditelja. Možda upravo Vaša donacija bude motivacija za nečiji bolji uspjeh u novoj školskoj godini", poručuju u saopćenju iz Udruženja "Ruku na srce".

Sve donacije školskog pribora možete predati članovima Udruženja, a za dodatne informacije ili dogovor o preuzimanju donacija kontaktirajte ih putem sljedećeg broja telefona: 061/414-551; emaila: [email protected] ili Facebook Fan Pagea.

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od školskog pribora, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju prikupljanja školskog pribora. Rok za prikupljanje priloga je 10. septembar 2016. godine.

Udruženje "Ruku na srce", vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza slobodno vrijeme posvećuju i humanitarnom radu.

Udruženje djeluje pod motom "Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim". Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.