Humanitarne akcije
24

Paketi pomoći za porodicu Gradinčić iz Karaule kod Travnika

Klix.ba
Aktivisti Fondacije "Dobro srce" i ovog mjeseca posjetili su porodicu Gradinčić, uručivši im pakete osnovnih životnih namirnica i odjevnih predmeta, u svrhu olakšanja njihove teške svakodnevnice.
Ova šestočlana porodica živi u mjestu Karaula kod Travnika, u maloj kućici od 36 m2, koju je donirala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Dvoje od četvero djece Gradinčića, sin Osman i kćerka Rabija, oboljeli su još od rođenja. Rabija ima psihičkih problema, govornu manu, te je od 2003. godine stavljena u kategoriju lica sa psihičkom retardacijom, a sin Osman ima problema u psihomotornom razvoju, u trećoj sedmici života operisan je zbog epiduralnog hematoma te nikada nije prohodao, ne govori i određen mu je 100%-ni invaliditet. Njihova aktivnost i djelovanje svedeno je samo na pomoć roditelja, Mirsada i Džemile.

Drugo dvoje djece je zdravo, ali je problem nemogućnost školovanja iz finansijskih razloga.

Mirsad je veliki radnik i iz dana u dan trudi se obezbijediti svojoj porodici ono neophodno, obrok, odjeću i ogrijev. Nema stalni posao i odaziva se na poziv komšija radeći mnoge fizičke poslove, da bi prehranio svoju porodicu. Njima je potrebno sve, od hrane pa do pelena za njihovo dvoje bolesne djece.

Fondacija “Dobro srce" već drugi mjesec snabdijeva ovu porodicu osnovnim životnim namirnicama. Za sve dodatne informacije o ovom slučaju možete imse obratiti putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected], telefona +387(33)223 563 i +387(33)223 883, kao i u prostorijama Fondacije "Dobro srce" u ulici Skenderija na broju 44.