Humanitarne akcije
338

Otac troje djece Zekaid Dautović treba novac za transplantaciju bubrega

Klix.ba
Zekaid Dautović iz Travnika, otac troje maloljetne djece, hitno treba pomoć dobrih ljudi. Njemu je potrebna transplantacija oba bubrega, koja košta 80.000 KM, a taj novac ovaj 46-godišnjak nema.
Zekaid prima minimalan iznos penzije, od koje preživljava njegova porodica i školuje tri djevojčice, a novčane izdatke iziskuju i tretmani dijalize na koju je ovaj Travničanin primoran da ide.

Zekaidov život i porodica ovise o volji dobrih ljudi te ovim putem mole sve ljude koji mogu i žele, koji razumiju situaciju iz vlastitog iskustva ili koji su upoznati s ovom bolešću na direktan ili indirektan način da pomognu.

Dautović je u programu Otvorene mreže, a također je bio i u emisiji "Ispuni mi želju" na Hayat TV-u, koja je prva objavila njegovu priču i pomogla u određenom iznosu.

Do sada je skupljeno oko 7.000 KM, ali to nije ni približno dovoljno za transplantaciju bubrega u Tolouseu u Francuskoj, s obzirom da taj zahvat nije moguće obaviti u našoj zemlji.

Brojeve računa za pomoć ovom čovjeku možete naći na plakatu, a kontakt telefon za dodatne informacije je 061-502-265 (Eldin Šabanović).

Pozivom na humanitarni broj 090 291 065 donirate 2 KM.