Napustio nas je mali Trebinjac
0

Ognjen Gudelj povezao ljude, ali izgubio bitku za život

Piše: D. T.
Ognjen Gudelj
Ognjen Gudelj
Dječak Ognjen Gudelj (11) iz Trebinja, kojem je u njemačkom gradu Kilu izvršena transplantacija koštane srži sinoć je izgubio bitku za život.

Prema informacijama sa društvene mreže Facebook Ogi je preminuo oko 20:45 sati, nakon što mu je poslije višesatne operacije dijagnosticirana jača infekcija.

Na Facebook stranici ''Pomozimo Ogiju'', tokom noći su njegovim roditeljima stizale hiljade bolnih poruka saučešća iz svih djelova BiH, ali i drugih zemalja Evrope.

Mali Ogi nas je nedavno uvjerio da humanost još uvijek postoji, jer su dobri ljudi iz svih krajeva svijeta za jednu noć uspjeli prikupiti sredstva koja su nedostajala za njegovo liječenje.

Ognjen je obolio u aprilu prošle godine od tumora limfoma, ali je pogrešno liječen, jer mu je prethodno bila konstatovana upala pluća, a potom i leukemija, što je samo dodatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje.

Iako nas je mali Trebinjac posljednjih mjeseci učio šta znači borba te uvjerio da postoji povezanost među ljudima, njegovo srce nije izdržalo i sinoć je izgubio svoju posljednju bitku.