Čovjek u kariranoj košulji
0

Nisvet Džanko mora na transplantaciju jetre u Padovu

Sarajevo-x.com
Nisvet Džanko
Nisvet Džanko
Prije nekoliko dana, na društvenoj mrži Facebook je pokrenuto nekoliko grupa koje traže pomoć za Nisveta Džanku. Jedna od njih je "Za život Nisveta Džanke – onaj u kariranoj košulji". Džanki je nedavno dijagnosticirana ciroza jetre pa ga, kao i mnoge bh. građane do sada, čeka put u inozemstvo kako bi uradio transplantaciju.

"Ljekari u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu su rekli da mi je otkazala jetra. Rekli su da moram na transplantaciju i da nema alternative. Kako stvari stoje, transplantacija bi trebala biti obavljena u Italiji, tačnije u Padovi. Imam prijateljicu čiji je zet sve to prošao pa mi ona puno pomaže uputama, da ne lutam. Neki prijatelji su se već organizovali i počeli sakupljati novac na nekoliko računa, dok ja ne završim sve u banci za otvaranje humanitarnog računa", rekao je Džanko u razgovoru za Sarajevo-x.com prošle sedmice, ali sada je već otvoren račun na koji možete uplatiti novac i pomoći mu u liječenju.

Džanki, jednom od najpoznatijih TV lica u našoj zemlji i voditelju "Pozitivne geografije", ciroza jetre je dijagnosticirana prije nešto manje od dva mjeseca.

"Nemam ja sada neke bolove, ali opet..., situacija je ozbiljna. Troškovi odlaska u Padovu i operacije će iznositi oko 200.000 KM. Nema tamo prijatelja, poznanika, to je jednostavno zapad koji traži novac. Samo jedna noć u klinici košta 150 eura, bez ičeg drugog, čisti boravak", rekao nam je Džanko.

Čovjeku u kariranoj crvenoj košulji su do sada već počeli uplaćivati novac ljudi iz cijele Evrope. Sami su se angažovali i pokrenuli te počeli sakupljati novac već na prvu vijest da je Džanko teško bolestan.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Nisvetu Džanki da prikupi novac za odlazak na transplantaciju jetre u Padovu, to možete učiniti uplatom novca na sljedeće račune:

Nisvet Džanko UniCredit banka

3387202114957933 – uplate u KM 40020674101 – uplate u EUR

Za uplate iz inozemstva je potrebno uz broj računa navesti i: IBAN BA39 3389 0025 7503 7767 SWIFT: UNCR BA22