Još jednom budimo humani
380

Ne dozvolimo da mali Melis oslijepi, vratimo dječaku radost

Piše: D. Brkić
Melis Omerović
Melis Omerović
Šestočlana porodica Omerović se u Donji Zaseok kod Sapne vratila prije nekoliko godina. Glava porodice Hariz Omerović je uspijevao nekako prehraniti svoje četvero djece. Međutim, otkako je bolest pokucala na njegova vrata kaže kako nema mirnog sna.

Njegov četverogodišnji sin Melis ima urođene probleme vezane za razvoj očiju. Hariz kaže kako njegov sin djelomično vidi na desno oko, dok je na lijevo oko potpuno slijep. Ukoliko se na vrijeme ne obavi operacija na desnom oku, kaže Hariz, njegov sin će u potpunosti oslijepiti.

"Za operaciju je potrebno 4.000 eura, ali ih ja nemam. Neću da lažem, idem da radim razne vrste poslova, ali ni za pet godina ne mogu zaraditi novac potreban za operaciju. Bio sam kod naših ljekara, ali su mi rekli da je najbolje da operaciju obavim na Klinici Sveti vid u Beogradu. Rečeno mi je da se može ugraditi jedna vrsta proteze kako bi se sačuvao vid na desnom oku", priča Hariz Omerović.

Uprkos bolesti, Melis Omerović je nasmijan dječak. Svakodnevno se igra sa djecom u selu, a nada se da će mu dobri ljudi pomoći i da će i dalje moći vidjeti na svoje oko. Hariza Omerovića možete kontaktirati na broj telefona 061/ 705 - 628.