Zahvaljujući Fondaciji Pomozi.ba
0

Nakon života u ruševnom stanu, porodica Karalija dobila novi dom

Piše: A. Dž.
Porodica Karalija
Samohrana majka Haša Karalija i njeno troje djece su godinama živjeli u ruševnom stanu u centru Sarajeva, u kojem nisu imali ni elementarne uvjete za život.

No, zahvaljujući Fondaciji Pomozi.ba, koja im je pronašla novi dom, porodica Karalija sada može početi bolje poglavlje svog života. Oni će za nekoliko dana početi živjeti u ilijaškom naselju Lješevu, u kući u kojoj imaju sve što im je potrebno. Kuću je Fondacija nedavno dobila na korištenje, a čim su saznali za Hašu i vidjeli u kakvim uvjetima živi sa svojom djecom, odlučili su joj ponuditi preseljenje u novi dom, što je ona objeručke prihvatila.

Haša se godinama sama brinula o djeci kojoj je život u vlažnim i neuslovnim prostorijama narušio zdravlje. Kada je vidjela njihov novi dom nije mogla vjerovati da će njena djeca imati opremljeno kupatilo, tople sobe s namještajem, frižider i usisivač. Sve je to za njih godinama bio nedostižni san.

Zahvaljujući aktivistima Fondacije Pomozi.ba sada konačno mogu početi živjeti život dostojan čovjeka. No, tu pomoć za njih ne prestaje. Fondacija je na sebe preuzela mjesečnu brigu za ovu porodicu. Djeci su osigurali mjesečne kupone kako bi mogli ići u školu. Porodica Karalija će dobiti hranu, garderobu, drva...

Ovo je još jedna akcija Fondacije Pomozi.ba koja je doživjela sretan epilog. Paralelno s akcijama za ugrožene porodice iz BiH, Fondacija je završila akciju prikupljanja pomoći za sirijske izbjeglice, a osnivač Fondacije Elvir Karalić za nekoliko dana ide sa konvojem u turski Hataj, gdje će Sirijcima dostaviti pomoć koju su za njih prikupili Bosanci i Hercegovci.