Humanitarne akcije
0

Najteža bitka Nedima Delića: Ako nabavi lijek iz Slovenije šanse za izlječenje su velike

Piše: E. A.
Mladiću Nedimu Deliću iz Goražda hitno su potrebne četiri doze lijeka Doxorubicin 40mg koji se može nabaviti u Sloveniji po cijeni od 3.500 dolara. Prije dva mjeseca Nedimu je dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva i nalazi se na liječenju na odjelu infektologije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Nedim je već dva mjeseca na liječenju. Za ta dva mjeseca je imao temperaturu koju ni ljekari nisu uspijevali svaki put skinuti. Kada mu je dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva, propisana je terapija koju smo za prvi ciklus uspjeli finansirati. Međutim, potrebne su još četiri doze lijeka Doxorubicin 40 mg koji bi trebao stići iz Slovenije. S obzirom na to da smo za dva mjeseca kupili mnogo lijekova, nismo u situaciji da osiguramo ovaj lijek", ispričala je za Klix.ba Nedimova sestra Medina Delić.

Mogućnost izlječenja je velika jer će lijek, ukoliko ga porodica nabavi, spriječiti širenje karcinoma. Porodica koja je u šoku od trenutka kada je Nedimu dijagnosticiran karcinom, uzda se u podršku sugrađana.

"U našoj porodici samo otac radi. Dali smo sve od sebe i sada se još jedino uzdamo u naše sugrađane i dragog Boga. Do sada Nedim nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Ako uspijemo nabaviti ovaj lijek, ljekari kažu da neće biti više nikakvih problema, dakle, mogućnost izlječenja je velika", priča Medina.

Mladom studentu prava sada treba podrška da prebrodi najtežu životnu bitku.

Na ime Nedima Delića otvoren je i žiroračun kod ZiraatBank u Goraždu, a broj računa je 186 261 033 128 6758.