Humanitarne akcije
0

Mladi članovi Rotaract kluba uručili paketiće majkama na KCUS-u

Klix.ba
Mladi članovi Rotaract kluba Sarajevo posjetili su Kliniku za ginekologiju i akušerstvo na KCUS-u gdje su majkama novorođenčadi pokloni 30 paketića.

RAC Sarajevo je povodom obilježavanja desete godišnjice postojanja organizovao ovu humanitarnu akciju pod nazivom "Pismo majci, poklon djetetu".

Akcija je organizovana povodom obilježavanja "Svjetskog dan djeteta". Majkama su uručeni pismo i neophodne stvari koje će biti od pomoći u prvim danima života beba.

Uz poklon koji ih je dodatno uveselio, svaka majka dobila je i pismo koje možete pročitati u nastavku teksta.

Draga mama,

Konačno dolazim na ovaj vaš svijet koji polako postaje i moj. O njemu već nešto znam kroz tvoj glas i glasove bliskih ljudi, kroz razne zvukove, kroz tvoja osjećanja i nadanja, kroz tvoje strpljenje i strahove i tatine utjehe, kroz ljubav među vama, ali još mnogo toga treba da upoznam i saznam, a vi ćete biti moja vodilja i podrška. U početku će nam možda biti teško da se sporazumijemo. Ne očekujte previše od mene, ni od sebe samih kao roditelja.

Dajte nam vremena - meni da pronađem svoj ritam i vama da se snađete i da me uključite u svoj život. Oprostite mi ako puno plačem. Vremenom ću plakati sve manje, a veseliti vas sve više. U početku ću samo moći da vam saopštim da mi nešto nedostaje ili da se plašim. Budite pažljivi sa mnom, pažljivo me osluškujte i posmatrajte - vremenom će se razviti neka magična komunikacija među nama i sporazumijevat ćemo se sasvim dobro i bez riječi.

Mama, do sada su mi uvijek bili bliži tvoj glas i otkucaji tvog srca, sada dok me držiš u naručju znaj da je za mene to najljepša muzika. U tvom toplom zagrljaju ja osjećam tvoju ljubav i sreću što postojim. U početku, ti ćes biti sav moj svijet. Vremenom će biti sve više mjesta za ljude koji su s nama i dijele našu sreću, pružaju nam ljubav. Ako već imam brata ili sestru, možda će biti malo ljubomorni, ali to je zato što žele svu tvoju pažnju. I to će proći kad shvate da nisu izgubili tvoju ljubav, a da su dobili moju. Milujte me, grlite, ljubite, pričajte mi. Vremenom ću početi da vam odgovaram s osmijehom i glasovima zadovoljstva.

Mama, znam da će nekada biti teško, da ćes nekada biti umorna, uplašena i ljuta što ne znaš kako da me smiriš i kako da mi pomogneš.

Biće mnogo izazova za sve nas. Molim vas da pazite na sebe, da njegujte vaš međuodnos jer je to put koji će mi pokazati kako se ljudi vole. Važno je da otkrijemo jedni druge i osjetimo šta sve jedni drugima možemo da pružimo. Prvi korak je vaša spremnost da me prihvatite svim srcem, a ja ću vam isto tako ljubavlju uzvratiti...