Potrebno još 180.000 KM
108

Mevludin Smriko otputovao na liječenje u Tubingen

Klix.ba
Mevludin Smriko
Mevludin Smriko
Najvažnije u slučaju Mevludina Smrike 23.-godišnjaka iz Zenice, kojem je dijagnostifikovan jedan od najtežih oblika leukemije, je to što je u pravom trenutku otputovao na liječenje u Tubingen, gdje će ga operisati stručni ljekarski tim, pod vođstvom profesora Faula.

U suprotnom, Mevludin bi se našao u vrlo teškoj situaciji, jer se njegov organizam trenutno nalazi u najboljoj mogućoj fazi, za transplantaciju koštane srži. Mevludin je danas, u pratnji članova najuže porodice i koordinatora Otvorene mreže, sa sarajevskog aerdoroma odletio za Stuttgart, odakle će biti prebačen u prestižnu njemačku kliniku u Tubingenu.

Do sada je na račun Otvorene mreže za Mevludina Smriku uplaćeno oko 200.000 KM, međutim kako bi se operativni proces uspješno doveo do samog kraja, nedostaje još oko 180.000 KM, za koje je Otvorena mreža dala garanciju da će biti uplaćene na račun njemačkih ljekara.

Ljekarski tim će sutra, odmah po Mevludinovom dolasku u Tubingen započeti sa pregledima i predtransplantacionim radnjama, a timu Otvorene mreže ostaje veliki zadatak da osigura preostala potrebna sredstva. U nadi da će Mevludinova operacija proteći u njaboljem mogućem redu, Otvorena mreža poziva sve "normalne i ljude dobre volje", da pomognu i u skladu sa vlastitim mogućnostima doniraju novac za Mevludina, a pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 015, donirate 2 KM za njegovo liječenje.