Humanitarne akcije
0

Maleni Ajdin Žigonja treba još samo 5.000 KM za operaciju kičme

Klix.ba
Za novu operaciju malenog Ajdina Žigonju potrebo je još 5.000 KM. Mole se svi ljudi koji mogu pomoći da zajedničkim snagama Ajdinu osiguraju put u tursku kliniku Acibadem.

Ajdin je rođen u februaru 2010. godine sa dijagnozom rascjep kičmenog stuba. Dosadašnje liječenje u našoj BiH nije na zadovoljavajućem nivou. Ajdin je imao pet operacija koje, nažalost, nisu urodile plodom. Operisao je tri puta kilu ili bruh, ali i Ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica.

Nakon niza uspješnih akcija u prikupljanju sredstava za operaciju, Ajdin je operisan u novembru 2015. godine na klinici Acibadem. Operacija je prošla dobro i, što je najvažnije, kičmena moždina mu je spašena. Sada slijedi nova operacija za čiji će termin biti naknadno informisani.

Dobra vijest je da je za skupu novu operaciju potrebno još "samo" 5.000 KM.

"Želim da vas obavjestim da ste sakupili 85.000 KM za liječenje Ajdina. Ovo je jako lijepa i ohrabrujuća vjest jer nas za potrebnih 45.000 eura za operaciju dijeli još samo 5.000 KM i da imamo taj iznos od 90.000 km (45.000 eura). Bit će tu još troškova prevoza i smještaja oko 4.000 do 5.000 eura troškovi, ali sa Vama i uz Vas mi se ne bojimo da ćemo sakupili i taj iznos", napisao je Ajdinov otac Elvis Žigonja.

Novac za Ajdinovo liječenje možete uplatiti na web stranici www.gofundme.com, te putam uplata prikazanih na fotografiji.

Za sve dalje informacije o Ajdinovom slučaju, stanju ili bilo koja pitanja, možete kontaktirati Ajdinovog oca Elvisa Žigonju putem telefona 062/062-226, ili putem Facebook grupe Pomozimo Ajdinu Žigonji.