Humanitarne akcije
103

Ljubitelji automobila u Zenici igrali prijateljsku utakmicu sa djecom bez roditelja i podijelili poklone

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Fotografisanje prije utakmice (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Članovi Alfa Romeo kluba iz Zenice danas su u sportskoj dvorani na Bilimišću rezultatom 13:7 poraženi od ekipe štićenika Javne ustanove "Dom porodica" u prijateljskoj nogometnoj utakmici koja je završena slavljem i novogodišnjim poklonima.

Ovo je treća godina zaredom kako zenički ljubitelji automobila Alfa Romeo donose radost za 40 štićenika JU "Dom porodica" vozeći ih u svojim ljubimcima na četiri točka, igrajući prijateljsku utakmicu i na kraju dijeleći novogodišnje poklone. Iako je utakmica bila u drugom planu, ekipa "Dom porodice" pokazala je svoj kvalitet na terenu te je utakmica završena u njihovu korist.

Prema riječima jednog od predstavnika Alfa Romeo kluba iz Zenice Adisa Bašanovića, cilj im je da druženje sa prijateljima iz JU "Dom porodica" postane tradicija.

"Dobro druženje nam je uvijek primarni cilj. Vrijeme provedeno sa njima zaista nema cijenu", izjavio je Bašanović te dodao: "Današnju akciju uspjeli smo realizirati uz podršku naših partnera i sponzora, ali i članova kluba. U martu naredne godine ćemo odigrati revanš utakmicu te upriličiti roštiljadu. Cilj nam je kao i do sada da organizujemo što više izleta i da pokažemo humanost koja će možda nekome biti motivacija da se uključi u ovakve akcije".

Današnjem druženju na Bilimišću prisustvovala je i Zeničanka Sajjra Poljo, koja je najmlađi član Alfa Romeo kluba. I njoj je uručen novogodišnji poklon.