Humanitarne akcije
1

Kampanjom "Mamin novčanik" prikupljanje novca za 29 SOS porodica

FENA
SOS Dječija sela BiH pokrenula su online kampanju naziva "Mamin novčanik", kojom se želi skrenuti pažnja da je pored ljubavi i strpljenja SOS porodicama, gdje je toplinu porodičnog doma sa 29 SOS mama dobilo 278 djece i mladih ljudi, važna i materijalna potpora.

Iz SOS Dječjih sela pozvali su stoga sve zainteresirane da se pridruže ovoj on line kampanji kako bi se prikupila novčana sredstva za troškove 29 SOS porodica sa sedam djevojčica i dječaka.

Na taj način osigurat će im se sredstva potrebna za hranu, garderobu, higijenske potrepštine, školski materijal, održavanje porodičnih kuća, režijske i zdravstvene troškove.

Oni koji žele pomoći potrebno je posjete oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama i napravite share videa "Mamin novčanik".

Moguće je i posjetiti web stranicu sos-ds.ba/maminnovcanik i donirati željeni iznos.

"Čak ukoliko niste u prilici donirati novac, share, fotografija ili video s natpisom/izjavom #maminnovcanik, poziv je prijateljima da se priključe. Možda će baš neko od njih željeti da donira sredstva za pokrivanje troškova SOS porodica", saopćeno je danas iz SOS Dječjih sela u BiH.

Kampanja će trajati do 31. decembra 2015. godine.