Humanitarne akcije
0

Izložba "Počiteljska priča" za pomoć u liječenju Nisveta Džanke

FENA
Nisvet Džanko
Nisvet Džanko
U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH Udruženje likovnih umjetnika (ULU) BiH predstavit će izložbu umjetničkih dijela nastalih u toku prošlogodišnjeg radnog saziva Internacionalne kolonije Počitelj.

Izložba nosi simboličan naziv "Počiteljska priča", a satkana je od individualnih priča umjetnika, koji svaki na svoj način prezentira počiteljsku stvarnost, njegovu duhovnost i beskrajnu ljepotu i prozračje optimizma, nade i vjerovanja koju nosi sa sobom.

Počiteljska priča dio je bogate riznice fundusa umjetničkih dijela Internacionalne kolonije Počitelj koja postoji 47 godina.

Ove godine ULUBiH proslavlja i 65 godina postojanja, te će "Počiteljska priča" biti povod za dodjelu Plakete zahvalnosti Federalnom ministarstvu kulture i sporta i Općini Čapljina za dosadašnju suradnju i podršku koju su im pružali u proteklom periodu.

Izložba "Počiteljska priča" bit će otvorena u srijedu u gradskoj galeriji "Roman Petrović" u Sarajevu, a trajat će do 12. marta.

Ovogodišnja izložba imat će i humanitarni karakter, a kupovinom jednog umjetničkog djela koje donira ULUBiH iz ciklusa "Počiteljska priča" pomaže se u liječenju bh. novinara i voditelja TV serijala "Pozitivna geografija" Nisveta Džanke.